Marcus Nonius Macrinuksen haudasta ei tule turistinähtävyyttä

Russell Crowe Maximuksen roolissa elokuvassa Gladiaattori.

Russell Crowe Maximuksen roolissa elokuvassa Gladiaattori.

Italialainen arkeologi löysi neljä vuotta sitten haudan, jossa lepää roomalainen kenraali Marcus Nonius Macrinus. Hän vaikutti keisari Marcus Aureliuksen valtakaudella. Marcus Nonius Macrinus on tunnettu siitä, että hän on tärkein inspiraation lähde Ridley Scottin erittäin suositun Gladiaattori-elokuvan päähenkilölle Maximukselle, jota elokuvassa esittää Russell Crowe.

Kun hauta löydettiin, esitettiin suuria suunnitelmia siitä, kuinka paikasta tehdään arkeologisten vierailujen kohde. Nyt on kuitenkin osoittautunut, että Italian talouskriisi on este näille suunnitelmille. Hauta pitää peittää uudelleen ryöstelyn estämiseksi.

Marcus Nonius Macrinuksen haudasta ei tule arkeologisten vierailujen kohdetta.

Marcus Nonius Macrinuksen haudasta ei tule arkeologisten vierailujen kohdetta.

About these ads